MADRID - Na de galavoorstelling van Lionel Messi in de Champions League maakt Barcelona zich op voor de absolute kraker in eigen land tegen Real Madrid. Beide ploegen voeren met 77 punten de ranglijst van de Spaanse voetbalcompetitie aan.

De Primera Division is voor Real Madrid nog de enige kans op een prijs. De Koninklijke zal er zaterdag in het eigen Bernabeu-stadion dan ook alles aan doen om de kleine Argentijn af te stoppen.

''We zijn voor niemand bang. Barcelona doet het goed, maar wij hebben de wapens om ze te verslaan'', blufte de zelfverzekerde Guti, middenvelder van Real.

Vernederd

Vorig seizoen werden de Madrilenen thuis met 6-2 vernederd door de Catalanen, toen met Messi als grote aanjager. ''Dat was fantastisch, ik zal het nooit vergeten. Maar die score kunnen we niet herhalen'', zei Gerard Pique, verdediger van Barcelona.

Het duel van zaterdag staat eens te meer in het teken van de vedetten van beide ploegen, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijnse dribbelaar is met 26 doelpunten topscorer van de Primera Division en won vorig jaar de Gouden Bal.

Champions League

Messi zette dinsdag in de kwartfinale van de Champions League de verdediging van Arsenal te kijk door vier keer te scoren. De Madrileense vedette Ronaldo was dit seizoen goed voor 18 competitietreffers en werd in 2008 wereldvoetballer van het jaar.

''Cristiano Ronaldo is zeker even goed en misschien wel beter dan Messi'', luidde het oordeel van Guti.

Ook een landgenoot van Messi, Real-aanvaller Gonzalo Higuain, denkt dat Ronaldo zaterdag de boventoon zal voeren: ''Ze zijn allebei vaak beslissend. We verwachten dat Ronaldo dat deze keer wordt.''

Wedstrijd van het millennium

De Spaanse sportkrant Marca omschreef het sleutelduel al liefkozend als 'de wedstrijd van het millennium'.

De aartsrivalen staan in Spanje op eenzame hoogte. Nummer drie Valencia heeft maar liefst 21 punten minder.

Real-trainer Manuel Pellegrini kan zaterdag waarschijnlijk niet beschikken over de geblesseerden Royston Drenthe en Kaká.

Josep Guardiola, coach van Barcelona, hoopt dat aanvaller Zlatan Ibrahimovic en Gerard Pique op tijd fit zijn. Ibrahimovic besliste eerder dit seizoen nog de eerste ontmoeting met Real (1-0).

Favoriet

Barcelona lijkt gezien de recente historie favoriet, maar Real heeft de laatste 12 competitiewedstrijden gewonnen.

Voor eigen publiek verloren de Madrilenen in de competitie bovendien nog geen punt. ''Ik denk alleen aan een overwinning'', zo verwoordde Guti de ambities van de 'Galacticos'.