TILBURG - Willem II betaalt vanaf volgend jaar 400.000 euro per jaar minder aan de gemeente voor de huur van het stadion. De nieuwe coalitie in Tilburg is dat donderdag overeengekomen.

Voorwaarde is dat de club zich handhaaft in de eredivisie, zei sportwethouder Jan Hamming (PvdA) donderdag bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Willem II betaalt nu 1,2 miljoen euro huur per jaar. De gemeente was tot dusver bereid mee te denken aan huurverlaging als de club de salarissen en het aantal selectiespelers beperkt. Volgens Hamming is daar aan voldaan.

Huurverlaging was ook de wens van een commissie die onderzoek deed naar de toekomst van de noodlijdende club en deze week de resultaten presenteerde. Om de club weer gezond te maken, adviseerde de commissie om de begroting terug te brengen van 13 naar 10 miljoen euro.

Nacompetitie

Willem II staat momenteel 17e in de eredivisie en nacompetitie dreigt. Hamming zegt dat het huidige aanbod vervalt zodra de club degradeert. Over de exacte consequenties van degradatie wilde de wethouder zich nog niet uitlaten.