AMSTERDAM - Sandro Calabro vertrekt na dit seizoen bij VVV-Venlo. De spits heeft een aflopend contract bij de Limburgers en aast op een transfer naar het buitenland.

"Ik heb het drie seizoenen fantastisch naar mijn zin gehad bij VVV, maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur", aldus de 26-jarige spits tegenover Voetbal International.

Kwaliteiten

"Ik ga niet ontkennen dat geld een rol speelt, maar ik wil ook wel eens voetballen in een andere omgeving."

"In Nederland wordt heel veel verwacht van een aanvaller, terwijl je in andere competities puur wordt beoordeeld op je kwaliteiten in het zestienmetergebied. Daar moet ik het natuurlijk ook van hebben."

Sparta Praag

De oud-speler van ADO Den Haag, FC Utrecht, Volendam en Helmond Sport stond afgelopen zomer in de belangstelling van Sparta Praag. De Tsjechische grootmacht wilde de aanvaller huren van VVV, maar de Venlonaren gingen niet akkoord met een huurconstructie.

"Maar als ik straks transfervrij ben komen ze misschien nog terug voor mij. Concrete interesse is er zover ik weet nog niet, maar er spelen wel wat dingetjes."

"Over een paar weken liggen er hopelijk wat opties en kan ik een keuze maken. Ik weet dat ik een risico neem, maar vertrouw erop dat er wel iets moois op mijn pad komt."

Topscorer

Calabro kwam in 2007 over Helmond Sport en werd in zijn tweede seizoen bij VVV-Venlo topscorer van de Jupiler League met 25 doelpunten. Dit seizoen kwam de Hagenaar tot acht doelpunten in 27 Eredivisieduels.