AMSTERDAM - Het voortbestaan van MVV hangt aan een zijden draad, meldt De Limburger donderdag. De spelers weigerden woensdag te trainen, omdat ze al twee maanden geen salaris ontvingen. Surseance van betaling dreigt indien geen reddende partij gevonden wordt.

De krant meldt dat de club uit Maastricht vijf ton nodig heeft om het seizoen te kunnen afmaken. Om de Jupiler League-club volledig te saneren zou twee miljoen euro nodig zijn.

Vice-voorzitter Hub Knops erkent dat de nood hoog is. "We hebben nog niks, behalve veel signalen dat partijen MVV willen helpen. Alleen vertaalt dit zich nog niet in euro's."

"Als er geen oplossing komt, dreigt het worst-case-scenario: surseance of faillissement", citeert de Limburger Knops. "Maar die termen zijn zo beladen, die wil ik liever niet gebruiken. Ik blijf hoopvol."

Nol Hendriks

Het bestuur sprak onder andere met Nol Hendriks. Het Roda JC-icoon leende MVV eerder al een fors bedrag, maar zou nu alleen bereid zijn om zijn netwerk aan te boren.

Ook van de gemeente krijgen de Maastrichtenaren geen financiële steun. Wel zou burgemeester Jan Mans op andere manieren willen proberen de club overeind te houden.