MANCHESTER - Hoewel hij de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Olympique Lyon moet missen vanwege een schorsing was Bayern München-aanvoerder Mark van Bommel een gelukkig mens nadat zijn elftal wist door te dringen tot de laatste vier van de Champions League.

"Het was een wedstrijd met twee gezichten. In het begin werden we overdonderd, speelden we niet goed. We hadden geluk dat we voor rust de 3-1 maakten, anders was het erg moeilijk geworden."

"In de tweede helft gingen we vol overtuiging op zoek naar de goal. Na de rode kaart voor Rafael bleven we goed in de organisatie spelen. We verdienden die goal en gelukkig viel die ook."

Schorsing

Dat Van Bommel de eerste wedstrijd van de halve finale mist vanwege een schorsing kon de pret niet drukken. "Vervelend is het natuurlijk wel, het was in mijn ogen ook geen gele kaart, maar ik moet het accepteren."

"We moeten gefocust blijven. We willen kampioen worden, we staan in de bekerfinale en zitten bij de laatste vier van de Champions League. We hebben alles nog om voor te spelen."