AMSTERDAM - Arjen Robben gaf na afloop van het duel tegen Manchester United toe dat hij eigenlijk helemaal niet meer tussen de lijnen hoorde te staan.

De van een blessure terugkerende aanvaller zou aanvankelijk maximaal zeventig minuten spelen, maar coach Louis van Gaal besloot hem nog wat langer in het veld te houden. Met succes. Na 74 minuten tekende Robben voor de beslissende treffer.

Risico

"Het was inderdaad de bedoeling dat ik na 60 of maximaal 70 minuten gewisseld zou worden", lachte de doelpuntmaker na afloop voor de camera van de NOS. "Het was een klein risico om mij te laten staan, maar in dit soort wedstrijden moet je dat nemen."

De Nederlander gaf aan dat het zijn eigen beslissing was om door te gaan. "Ik riep tegen de trainer 'het gaat nog, het gaat nog' en gelukkig liet hij mij staan."

Verwachting

De vleugelaanvaller kijkt met veel verwachting uit naar de komende weken. "Het kan een heel mooi seizoen worden. Wij staan gewoon in de halve finale en zaterdag hebben wij weer een belangrijke wedstrijd in de competitie. Dan moeten wij weer aan de bak dus."