BORDEAUX - Olympique Lyon heeft de halve eindstrijd bereikt van de Champions League door overeind te blijven bij Girondins Bordeaux.

De Franse vete eindigde woensdagavond in 1-0 in het voordeel van de Girondijnen. Dat was niet genoeg om de 3-1-nederlaag in de uitwedstrijd teniet te doen.

Schorsing

Claude Puel, de coach van Lyon, miste dan wel belangrijke aanvallers als Lisandro Lopez en Sydney Govou - beiden geschorst - over zijn defensie, met gigant Cris aan het hoofd, had hij weinig te klagen.

Bordeaux werd amper gevaarlijk. Voor rust kopte Yoann Gourcuff een keer over en zag Wendel een schot in kansrijke positie geblokkeerd. Dat was het wel zo ongeveer. Minpuntje was de gele kaart van Aly Cissokho.

De Spaanse scheidsrechter Alberto Undiano bespaarde de linksback van Lyon even later een tweede.

Chamakh

Na 45 minuten leek 0-0 dan ook de meest logische stand. Totdat plotseling ook Marouane Chamakh bleek mee te doen.

De Marokkaanse spits, doorgaans erg trefzeker maar woensdag lang onvindbaar, stond precies op de juiste plek om een door Jaroslav Plasil van richting veranderde voorzet van Benoît Trémouline af te ronden.

De eerste echt dreigende aanval begon met een slim passje van Jussie.

Geklaard

'Karwei voor de helft geklaard', moet Bordeaux-trainer Laurent Blanc opgelucht hebben gedacht. Een meevaller bovendien gezien het vertoonde spel en op een zeer wenselijk moment.

Ook de aanhang ging er prompt van uit dat de thuisclub simpel door zou stomen naar de gedroomde halve eindstrijd. De werkelijkheid was anders.

Bastos

Juist Lyon drong aan en kreeg in eerste instantie de meeste en beste kansen. Onder anderen oud-Feyenoorder Michel Bastos, erg belangrijk de laatste tijd, onderscheidde zich aanvallend.

Al vlak na de hervatting moest Marc Planus een iets te gehaaste inzet van Bafetimbi Gomis van de doellijn halen. De gelijkmaker bleef evenwel uit.

Schoorvoetend

Nieuwe inspiratie moest komen van Mathieu Chalmé als vervanger van Alou Diarra. De gastheer zocht, schoorvoetend leek het wel, de aanval. Chalmé was het dichtst bij de oplossing, maar kopte uit een hoekschop slap naast.

Het wanhoopsoffensief was ook tot mislukken gedoemd. Lyon-doelman Hugo Lloris zorgde daar persoonlijk voor.