AMSTERDAM - Steve Bruce wil deze week nog om de tafel met Boudewijn Zenden om hem ervan te overtuigen zijn contract te verlengen.

Dat meldt de Sunderland-trainer in de Sunderland Echo. Zenden heeft een aflopend contract en komt vooralsnog weinig aan spelen toe.

Toch zou Bruce de Nederlander graag behouden voor zijn elftal: "Je speelt niet voor Liverpool, Chelsea, Barcelona en Marseille als je er niets van kunt."

Blessures

Het gebrek aan speeltijd zal echter een groot obstakel vormen tijdens de onderhandelingen, verwacht de oefenmeester.

"Ik denk dat Bolo een beetje teleurgesteld is dat hij zo weinig speelt. Hij heeft vanwege zijn leeftijd ook te kampen met wat meer blessures, dat heeft er ook mee te maken. Maar als hij speelt, doet hij het erg goed en ik hou hem er graag bij."

Volley

"Hij zit helaas een beetje aan het einde van zijn carrière, dat weet hij zelf ook. Maar je kon bij die goal van afgelopen weekend zien wat een geweldige speler hij is geweest. Zo’n mooie goal als hij maakte tegen de Spurs zie je maar zelden. De techniek waarmee hij die bal volleerde: wow!"

"Ik ga de komende dagen met hem praten en dan zien we wel wat hij wil. Ik hou hem er in ieder geval graag nog een jaar bij", aldus Bruce.