AMSTERDAM – Ugur Yildirim wacht nog steeds op zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden. De eenmalig Oranje-international vond onderdak bij FC Oss, de hekkensluiter van de Jupiler League, maar heeft nog geen minuten mogen maken. Zijn laatste Turkse werkgever Kasimpasa ligt dwars.

“Het is een vreemde situatie aan het worden”, aldus FC Oss' algemeen directeur Bert Zwanenburg tegen Voetbal International.

“De FIFA heeft laten weten dat wij afhankelijk zijn van de Turkse voetbalbond en Kasimpasa. Maar daar zit hem meteen het probleem.”

Vertragen

Doordat de 27-jarige middenvelder nog niet is vrijgegeven door Kasimpasa, is Yildirim niet speelgerechtigd. Wellicht moet hij de resterende drie competitieduels ook toekijken.

Zwanenburg twijfelt of de tweededivisionist uit Turkije wel fair handelt. “Door de boel te vertragen, hopen ze natuurlijk dat Yildirim op een bepaald moment zegt: Stik maar in jullie centen. Ugur heeft namelijk nog een groot bedrag van ze tegoed.”

Juridische stappen

Mogelijk neemt Zwanenburg juridische stappen wanneer de vrijgave binnen is.

“Ik ga zeker kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Kasimpasa is nog niet van ons af. Ik begrijp de Turkse voetbalbond ook niet helemaal. In Nederland zou zoiets onmogelijk zijn.”