AMSTERDAM - Louis van Gaal heeft Manchester United in aanloop naar de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League de favorietenrol in de schoenen geschoven. De trainer van Bayern München wijst op het uitdoelpunt – het werd 2-1 – dat United vorige week scoorde.

"Dat uitdoelpunt kan van onschatbare waarde zijn voor United, dat bovendien beschikt over een goed elftal", aldus Van Gaal tijdens een persconferentie. "Het is een team dat thuis bijna nooit verliest en eraan is gewend om wedstrijden van deze importantie te spelen."

De Nederlandse trainer denkt dat zijn Bayern nog niet zover is. "Onze ploeg is relatief onervaren in die zin dat er bij ons veel jonge spelers op het veld staan, dat maakt een verschil. We gaan morgen zien wat de doorslag geeft."

Bayern wordt waarschijnlijk niet geconfronteerd met Wayne Rooney, de man die in München doel trof voor United. Hij is niet op tijd hersteld van een kwetsuur aan zijn enkel.

Van Gaal: 'Het is niet zo dat we niet kunnen winnen als Rooney mee zou doen. Al hoeven we niet eens te winnen, een gelijkspel is voldoende.'