AMSTERDAM - Sir Alex Ferguson heeft dinsdag verklaard dat Manchester United zich niet laat intimideren door de aanwezigheid van Franck Ribery bij Bayern München. Beide teams strijden woensdag in Manchester om een plek bij de laatste vier in de Champions League.

Ribery liet zich gelden in de heenwedstrijd, die in extremis een 2-1 overwinning opleverde voor de Duitsers. Hoewel Ferguson de talenten van de Franse speler erkent, zegt hij zich ook weinig zorgen te maken.

"Ribery is een zeer talentvolle speler, daar zijn we ons van bewust. Het is echter zo dat we de laatste jaren tegen meer goede individuen hebben gespeeld", aldus de manager tijdens een persconferentie.

Ronaldinho

"In de vorige ronde nog bracht AC Milan Ronaldinho in het veld en dat is toch ook geen verkeerde speler. We moeten niet te veel bezig zijn met het gevaar dat Ribery sticht. Dat is juist het mooie aan de Champions League: de beste clubs en spelers bekampen elkaar."

Ferguson hoopt dat het thuisvoordeel de doorslag geeft op Old Trafford.

"Ons publiek heeft de gave om een zuigkracht uit te oefenen op de bal richting het doel. Ik hoop dat onze fans achter de ploeg gaan staan, want zij kunnen de doorslag geven en dat is een geweldig gevoel."