BORDEAUX - Voor Girondins Bordeaux was 2009 een bijzonder succesvol jaar, met onder meer winst van de Franse landstitel. Het elftal van trainer Laurent Blanc is de goede vorm echter al een aantal weken kwijt.

Bordeaux hoopt woensdag in de return van de kwartfinale in de Champions League tegen Olympique Lyon op de ommekeer. De equipe van Blanc moet wel een achterstand van 3-1 wegwerken.

Bordeaux ging zaterdag in de competitie nog met 2-1 onderuit tegen Nancy. De ruime voorsprong van voor de winterstop is inmiddels verspeeld.

Vierde

Bordeaux staat nu vierde, op een punt achterstand van Lyon. Wel speelde Bordeaux twee wedstrijden minder. Eind vorige maand ging ook de finale van de League Cup tegen Olympique Marseille al verloren.

''Het is voor de spelers woensdag een ideaal moment om de slechte periode af te sluiten'', zei Blanc. ''Dit is een droomwedstrijd. Ik verwacht dat mijn elftal bijzonder gemotiveerd is. Ik geloof in mijn spelers.''

Schorsingen

Bij Bordeaux keren Alou Diarra en Marc Planus terug in de selectie. Lyon, dat zich voor het eerst in de geschiedenis hoopt te plaatsen voor de halve eindstrijd, mist de geschorsten Lisandro Lopez en Sidney Govou. Lopez scoorde twee keer in de eerste wedstrijd. Lyon bereikte drie keer eerder de kwartfinales.