AMSTERDAM - Titelhouder FC Barcelona speelt dinsdag in de kwartfinale van het toernooi om de Champions League thuis tegen Arsenal. In het Emirates Stadium werd vorige week afgerond bij een stand van 2-2.

"Ik heb nog geen idee welke ploeg zich zal kwalificeren", vertelde trainer Josep Guardiola maandag tijdens het traditionele perspraatje.

"Voor ons is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar", stelde de oefenmeester. "We strijden niet alleen om een plek bij de laatste vier in de Champions League, maar dit duel is ook van doorslaggevend belang in competitieverband."

Primera División

Volgens Guardiola werkt een eliminatie door in de Primera División. "En dat willen we niet."

In de Spaanse competitie strijdt FC Barcelona samen met Real Madrid om de landstitel. "Dat is ook een belangrijke battle. Maar de Champions League willen we misschien nog wel liever winnen. Het prolongeren van de belangrijkste voetbalprijs van Europa zou geweldig zijn."

Doel realiseren

Volgens Guardiola wordt het niet eenvoudig dat doel te realiseren. "Arsenal heeft een geweldig team. We moeten honderd procent geconcentreerd zijn. De ploeg die de bal het meest in bezit krijgt, zal winnen. Daar ben ik van overtuigd."

De ontmoeting in Camp Nou begint dinsdag om 20.45 uur.