MILAAN - Internazionale krijgt nog een lastige klus om de halve finales van de Champions League te bereiken. De Italiaanse kampioen, met Wesley Sneijder als regisseur, won woensdagavond met 1-0 van het Russische CSKA Moskou.

De enige treffer kwam in de tweede helft van Diego Milito. Dinsdag is de return op kunstgras in Moskou.

Debutant

De jubelstemming na het bereiken van de laatste acht in Milaan toen Chelsea een ronde eerder in Londen werd uitgeschakeld, werd woensdagavond in Milaan lange tijd aardig getemperd.

Tegenstander CSKA, debutant bij de laatste acht op het hoogste Europese podium, hield de rangen uiterst gesloten en gokte op een snelle omschakeling als Inter zich in aanvallend opzicht weer eens vastliep.

Dat gebeurde geregeld, maar de Russen deden net zo weinig met de ruimte die dan ontstond.

Sneijder

Wesley Sneijder nam de thuisclub wel weer aan de hand, maar de ingevingen van de kleine Nederlandse regisseur leverden slechts af en toe een goedlopende aanval op.

Sneijder probeerde het ook met afstandsschoten en uit vrije trappen, allemaal zonder resultaat.

Trainer Jose Mourinho, die nooit eerder in de kwartfinales van de Champions League werd uitgeschakeld tijdens zijn verblijven bij Porto en Chelsea, vond het ondanks het moeizame spel niet nodig na een slappe eerste helft wijzingen aan te brengen.

Risico's

De Portugees had al aangekondigd niet alle risico's te nemen in het eerste duel. De beslissende uitzege van CSKA een ronde eerder bij Sevilla had de trainer duidelijk gemaakt dat CSKA Moskou een lastige opponent zou worden.

Keisuke Honda, eerder in Spanje verantwoordelijk voor de belangrijke 1-2 van CSKA, kon zich echter woensdag nauwelijks onderscheiden.

De Japanner, die in de winterstop van VVV-Venlo overstapte naar Rusland, kwam weinig in het spel voor. Na 70 minuten mocht hij de bank opzoeken.

Milito

Inter kreeg uiteindelijk wel wat de ploeg graag wilde, een doelpunt. En strateeg Sneijder was erbij betrokken.

De middenvelder schoof in een snelle aanval in de 65e minuut de bal door naar Diego Milito en die haalde direct doeltreffend uit. Inter kreeg daarna nog mogelijkheden op een grotere marge, maar verzuimde te scoren.