AMSTERDAM - Vorige week had hij nog geen wedstrijd voor Chelsea 1 gespeeld, nu heeft Patrick van Aanholt al twee streepjes achter zijn naam.

Nadat de negentienjarige linksback woensdag twintig minuten voor tijd inviel in de uitwedstrijd tegen Portsmouth (0-5), mocht hij zaterdag op Stamford Bridge een kwartiertje meedoen tegen Aston Villa (7-1).

Beide keren wist Chelsea met hem in het veld nog twee keer te scoren. “Maar dat kwam niet door mij, hoor,” lacht hij. “Wel had ik tegen Portsmouth nog bijna een assist op Didier Drogba. Dat zijn mooie dingen.”

Van Aanholt hield een goed gevoel over aan zijn eerste twee wedstrijden voor de Londense club waarvoor hij drie jaar geleden de jeugdopleiding van PSV verliet.

'Geweldig'

“Het ging lekker, ik kon het goed belopen,” zegt de Bosschenaar tegen Sportweek. “Vooral mijn thuisdebuut was geweldig, met al dat publiek op Stamford Bridge. Dat haalt echt het beste in je naar boven. Ha, dit smaakt naar meer.”

Momenteel is Van Aanholt de tweede linksback van Chelsea, achter Yuri Zhirkov. “Eind april wordt Ashley Cole weer terugverwacht, tot die tijd hoop ik nog een paar keer een kans te krijgen van de manager.''

''Mijn doel is om de rest van dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken. Als ik gewoon goed blijf trainen, zit er misschien zelfs wel een keertje een basisplaats in, al krijg je die niet zomaar bij Chelsea.”

Hectiek

Van enige hectiek rond zijn persoontje is nog geen sprake. “De mensen kennen me hier nog steeds niet echt. En Londen is groot, dus ik kan er nog makkelijk over straat. Eigenlijk is het nog net zo rustig rond me als voorheen.''

''Van veel media-aandacht heb ik nog totaal geen last gehad. Misschien komt dat later dit seizoen nog."