ISTANBUL - Galatasaray heeft de eindsprint om de Turkse titel slecht ingezet. Ging de ploeg van trainer Frank Rijkaard vorige week al onderuit tegen Trabzonspor (1-0), afgelopen weekend ging ook de beladen derby tegen Fenerbahçe met dezelfde cijfers verloren.

"We geven cadeautjes weg", doelde Rijkaard op de enige treffer van de wedstrijd. Een afstandschot van Selçuk Sahin werd volledig verkeerd ingeschat door Galatasaray-keeper Leo Franco.

Schuld

Toch ging het Rijkaard te ver om de schuld volledig op de doelman af te schuiven. "Dat zou wel heel makkelijk zijn", aldus de Nederlandse trainer.

"We winnen samen en we verliezen samen. Het was tegen Fenerbahçe geen kwestie van gebrek aan mentaliteit, wel van kwaliteit. Je kunt hard werken, maar zonder kwaliteit ben je nergens."

Moraal

De nieuwe nederlaag betekende dat Galatasaray van plaats twee naar plaats vier duikelde in het klassement van de Turkcell Süper Lig. Zeven wedstrijden voor het einde heeft de club vijf punten achterstand op koploper Bursaspor.

"Het is nog niet uitzichtloos, maar moeilijk wordt het wel. Tegen Fenerbahçe hadden we onze slag kunnen slaan, dit is een grote teleurstelling. Een nederlaag tegen een naaste concurrent is slecht voor het moraal."

Aan de ondersteuning uit Nederland lag het zondag niet. Vanaf het ereterras van het afgeladen Ali Sami Yen stadion bekeken Guus Hiddink, Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten de beladen derby van Istanbul.