VENLO - PSV heeft zondag met een overwinning op VVV voorkomen dat het vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al kansloos is voor de landstitel.

De ploeg van trainer Fred Rutten boekte in Venlo een geflatteerde zege: 2-4. De nummer drie van de ranglijst staat in de slotfase van het seizoen voor de zware opgave om vijf punten goed te maken op koploper FC Twente. Ajax heeft een punt meer dan de Eindhovenaren.

Winst

PSV sloot voor het eerst in een maand tijd weer eens een wedstrijd winnend af. Door nederlagen bij NAC en Ajax en een gelijkspel tegen FC Twente zagen de Eindhovenaren het zicht op de landstitel fink vervagen.

De Eindhovenaren kunnen zich in de titelstrijd geen enkel puntverlies meer permitteren en een aantal spelers leek in Venlo gebukt te gaan onder die druk. Vooral in defensief opzicht oogde PSV onzeker. Stanislav Manolev en Francisco Rodriguez gingen een paar keer opzichtig in de fout.

Boijmans

Rodriguez had zijn handen vol aan de Venlose spits Ruud Boijmans, die na vier minuten zijn ploeg op voorsprong had moeten brengen. Boijmans kon na knullig balverlies van Timmy Simons vrij doorlopen naar het doel van Andreas Isaksson, maar schoot net naast.

Een gebrek aan effectiviteit kon PSV echter niet worden verweten. De ploeg uit Eindhoven verscheen voor rust twee keer in het strafschopgebied van VVV, beide keren was het raak.

Voorsprong

Nog geen minuut na de misser van Boijmans kopte Otman Bakkal de eerste treffer achter keeper Ruud Boffin. Bakkal kreeg de bal bij de tweede paal prima aangespeeld door Ola Toivonen. Na ruim een uur half uur spelen verdubbelde Balazs Dzsudzsak de voorsprong.

De Hongaar werd weggestuurd door Orlando Engelaar en rondde fraai af (0-2). Het doelpunt viel juist in de fase waarin VVV op weg leek naar de gelijkmaker. Zo verdween een kopbal van Boijmans centimeters naast het PSV-doel.

De Eindhovenaren beslisten het duel in het eerste kwartier na rust. Invaller Nordin Amrabat stond aan de basis van het derde doelpunt van de bezoekers. De voormalige VVV'er, in het veld gekomen voor Toivonen, stuurde Manolev diep en diens voorzet op Danny Koevermans was ook op maat: 0-3.

Stunt

VVV mocht door een doeltreffende kopbal van Ruben Schaken heel even hopen op een stunt, maar meteen daarna herstelde Bakkal de marge van drie treffers weer.

Het doelpunt van Boijmans in de slotfase kwam te laat om PSV - dat in de counter een aantal grote kansen liet liggen - nog echt in de problemen te brengen.