AMSTERDAM – Leo Beenhakker zegt het niet makkelijk te hebben als technisch directeur van Feyenoord. Toch voelt hij zich uitstekend op zijn plek in Rotterdam-Zuid.

“Het is enig om directeur te zijn. Slapeloze nachten, frustraties, de stoom komt af en toe uit mijn oren, maar het is enig.”

Beenhakker reageert onomwonden op de vraag of de mogelijkheid er is de transfermarkt op te gaan komende zomer. “Nee, dat is heel duidelijk”, aldus 'Don Leo' tegenover RTV Rijnmond.

Schuldsanering

“Ook al komen er inkomsten van mogelijke transfers, deze bedragen zullen volledig in de schuldsanering gaan zitten. Er zal dus totaal geen geld zijn om te gaan investeren in spelers voor volgend seizoen.”

“De vijver waaruit je kunt gaan vissen bestaat dus uit spelers van wie het contract per 1 juli afloopt, spelers die je van grote clubs op huurbasis kan krijgen en het doorselecteren van je jeugdspelers, maar daar zit ook een grens aan."

"Je moet wel realistisch zijn: je kunt niet met zes of zeven Stefannen de Vrij spelen volgend jaar, die in die fase van hun carrière zijn'', doelt Beenhakker op de jeugdigheid van de rechtsback.

Wanderson

De komst van de door Beenhakker zo vurig gewenste Wanderson, lijkt een utopie. “Wanderson is een hele goede speler. Ik heb niet alleen Wanderson op het lijstje staan, wel meer. Maar het is de vraag of we dat kunnen realiseren. We hebben medewerking nodig van verschillende partijen, dus dat is een gigantische klus. Maar we geven niet op, we gaan gewoon door.”

“We hebben veel vertrouwen in Stefan Babovic, denken dat hij veel belangrijker kan worden voor Feyenoord. Ik ben bezig of we hem financieel weer kunnen afdekken voor volgend seizoen. Je bent afhankelijk van veel andere mensen en partijen. Hij wil dolgraag hier blijven, wij willen hem er ook volgend jaar nog bijhouden, dus we gaan proberen om hem te behouden.”

De Guzman

"Jonathan de Guzman loopt eruit, het is zonde van de manier waarop, maar dat is een besparing. Het zal voor niemand een geheim zijn dat Makaay aan zijn laatste seizoen bezig is, dat is ook een besparing."

"Bij elkaar opgeteld kan je in de salarissfeer kiezen voor jongens die minder verdienen. Daarom konden deze spelers overkomen”, doelt hij op de onlangs aangetrokken VVV-spelers Adil Auassar en Ruben Schaken.

Neefjes

De technisch directeur is dit seizoen tevreden over de sportieve kant van het verhaal. “De grote winst is dat vanaf het begin Mario en z’n neefjes, even los van alle financiële beslommeringen van buitenaf, het over voetbal hebben. We hebben rust in de tent. Iedereen is goed bezig, het voelt veilig, het voelt warm, het voelt vertrouwd."

"Iedereen wil, soms kunnen ze niet, maar neem van mij aan; iedereen wil.”