EINDHOVEN - Andre Ooijer speelt de komende weken niet voor PSV. Onderzoek wees maandag uit dat de verdediger een spierscheuring heeft opgelopen.

Ooijer, die eind vorige week op de training geblesseerd raakte, miste het afgelopen weekeinde daardoor al de topwedstrijd tegen Ajax.

Ooijer gaat op korte termijn naar Servië. Eerder stuurde PSV ook al Danko Lazovic en Stanislav Manolev voor een speciale behandeling naar dat land. De twee herstelden snel.

Ooijer wordt op de reis vergezeld van Jagos Vukovic. De verdediger heeft wat last van spierpijn en wordt uit voorzorg in zijn geboorteland onder handen genomen.

Topper

Komende zaterdag speelt PSV in Eindhoven tegen koploper FC Twente. Ooijer ontbreekt zeker in het duel tussen de nummers een en twee.

Met het oog op de naderende wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika komt de blessure voor Ooijer uiterst ongelegen. Mede door enkele eerdere kwetsuren raakte hij recentelijk zijn vaste plek bij PSV min of meer kwijt.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf al aan zich daarover enige zorgen te maken. Zonder ritme komt mogelijk ook Ooijers optreden voor Nederland ter discussie te staan.