AMSTERDAM - Ja, Miroslav Stoch heeft de wedstrijd tussen Ajax en PSV gezien, zondag. En nee, de uitkomst was voor hem geen verrassing.

“Ik had wel verwacht dat Ajax zou winnen,” zegt Stoch, “ze zijn goed de laatste tijd. En ik denk dat de uitslag gunstig is voor ons, want nu staan we vijf punten voor op PSV en zes op Ajax.''

''Er kan van alles gebeuren natuurlijk, er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, maar hé, vijf punten is veel, hoor. Ik geef ons een goede kans.”

Komend weekeinde volgt de kraker PSV - FC Twente, Stoch heeft er zin in. “Een belangrijke wedstrijd, altijd mooi om mee te maken.”

Titelpolitiek

Hij gelooft niet dat de berichten dat Ajax en PSV zich voor hem hebben gemeld bij zijn eigenlijke werkgever Chelsea door ‘titelpolitiek’ zijn ingegeven. “Tenminste, dat hoop ik niet, ik voelde me best gevleid toen ik hoorde dat deze twee grote clubs me wilden hebben.”

Chelsea zou de twintigjarige Slowaak aan het einde van de eenjarige verhuurperiode ook wel willen terughalen naar Stamford Bridge. Stochs ogen glinsteren. “Wie weet wat er volgend seizoen gebeurt.''