MILAAN - David Beckham mist vrijwel zeker het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De Engelse middenvelder heeft naar alle waarschijnlijkheid zondag zijn achillespees afgescheurd in de wedstrijd van zijn club AC Milan tegen Chievo (1-0).

De 34-jarige international vliegt maandag naar Finland voor een operatie.

Beckham, die voor het tweede jaar op rij door het Amerikaanse LA Galaxy is uitgeleend aan de Italiaanse topploeg, ging tegen het einde van de wedstrijd door zijn enkel.

Met een van pijn vertrokken gezicht strompelde hij het veld af. ''We vermoeden dat zijn achillespees is gescheurd'', luidde een verklaring van de Milanese club.

Medeleven

''Hij is waarschijnlijk vijf of zes maanden uitgeschakeld'', zei vice-voorzitter Adriano Galliani. ''Ik zag hem en hij leed. In de kleedkamer heb ik hem in mijn armen genomen.'' Clarence Seedorf, uitblinker in het duel met Chievo en maker van het enige doelpunt, sprak zijn medeleven uit met Beckham. ''Het gaat niet goed met David. Het ziet ernaar uit dat hij een zware blessure heeft.''

Dokter Orava bevestigde dat. "Het duurt zeker drie maanden eer hij weer een bal kan trappen. Doe er nog minimaal een maand bij om voluit te kunnen springen en schieten."

Droom

In dat geval is de WK-droom van Beckham over. De eindronde in Zuid-Afrika begint over minder dan drie maanden.

De Engelse glamourspeler was juist gaan voetballen bij Milan om in beeld te blijven voor het Engelse nationale team. Bij een selectie door bondscoach Capello zou de sterspeler zijn vierde WK meemaken.

Bekijk de blessure van Beckham: