ROTTERDAM - Als trainer van Heracles Almelo heeft Gertjan Verbeek zondag in de Kuip net niet gewonnen van Feyenoord: 1-1. De begin vorig jaar bij de Rotterdamse club opgestapte coach zag zijn elftal diep in blessuretijd een voorsprong weggeven.

Everton had Heracles tien minuten voor tijd op voorsprong gebracht, Ron Vlaar maakte in de laatste seconde gelijk.

Heracles kan Feyenoord nu waarschijnlijk niet meer gaan bedreigen in de strijd om de vierde plaats. Feyenoord heeft inmiddels wel vier opeenvolgende thuiswedstrijden niet gewonnen. De laatste zege in de Kuip dateert van half december.

In een bijzonder levendige eerste helft deden de partijen weinig voor elkaar onder. Beide elftallen vielen aan waar mogelijk. Er deden zich talrijke mogelijkheden voor, waarbij de balans aardig in evenwicht was.

Bruins

De eerste dreiging kwam van de kant van Heracles. Met een schot uit onverwachte hoek dwong Willy Overtoom doelman Rob van Dijk gestrekt naar de hoek te gaan.

Ook Feyenoord liet het nodige zien. Luigi Bruins kopte op de lat, Georginio Wijnaldum en Sekou Cissé schoten beiden op de vuisten van keeper Martin Pieckenhagen. Ook was Cissé eenmaal te zelfzuchtig. Hij schoot uit een lastige situatie op doel, terwijl Wijnaldum vlak naast hem geheel vrij stond.

Cissé was opnieuw de centrale spits. Trainer Mario Been gaf hem op die positie weer de voorkeur, na een sterk optreden met twee treffers en een assist vorige week bij Roda JC.

Rob van Dijk stond weer in het doel, kennelijk hersteld van een lichte liesblessure. Na een uur verliet de routinier alsnog het veld. Darley, die hem vorige week verving, was nu wegens een schorsing niet beschikbaar. Daardoor kwam opnieuw Erwin Mulder in het veld, die bij Roda na de rode kaart van Darley ook al mocht opdraven.

Makaay

Bij Feyenoord ontbrak nog steeds Jon Dahl Tomasson vanwege een voetblessure. In de 67e minuut deed Been mede daarom wel weer een beroep op Roy Makaay, die als extra spits bij 0-0 Bruins kwam vervangen.

De tweede helft verliep gematigder dan de eerste. Wel waren de beste mogelijkheden voor Feyenoord. Bruin raakte, kort voordat hij werd vervangen, na een voorzet van Diego Biseswar de paal. Wijnaldum zag een gevaarlijk schot geblokt door Cissé, nota bene een ploeggenoot.

Prachtige treffer

In de 82e minuut scoorde Everton. De Braziliaan knalde de bal prachtig in de bovenhoek achter Mulder, 1-0.

Ron Vlaar maakte ver in blessuretijd nog gelijk, met een knap schot na een afgeslagen aanval.