HAMBURG - Ruud van Nistelrooij denkt dat hij zijn voetbalcarrière afsluit bij Hamburger SV. Dat liet de Nederlandse spits zondag weten in Bild. ''HSV wordt mijn laatste hoofdstuk'', aldus de Brabander, die daarmee een terugkeer naar zijn oude club PSV uitsluit.

Op de vraag of Van Nistelrooij zijn carrière bij HSV afsluit, antwoordde hij: ''Dat is wel het plan, ja. Ik kom hier niet om twee, drie jaar een soort afscheidstoernee te maken. Ik wil niet alleen maar cashen."

"Ik ben geïnspireerd door Hamburg en de euforie van de supporters. Daarom zeg ik: mijn carrière begint hier weer opnieuw. En dat zal succesvol worden. Dit seizoen kunnen we de Europa League winnen. En volgend jaar misschien nog wel meer. Ik wil de club daarbij helpen", aldus de Nederlander.

Geen superster

Van Nistelrooij maakte in de winterstop de overtstap van Real Madrid naar HSV. De Duitsers kunnen nog steeds maar nauwelijks geloven dat een gelouterde vedette als Van Nistelrooij (33) voor de Bundesliga heeft gekozen.

''Maar ik ben geen superster, ik ben ook gewoon maar een mens'', zei de spits in Bild. ''Met maakt mij echt niet uit of ik met Beckham, Rooney, Ronaldo of een journalist in een kamer zit. Ik ben niet beter of slechter en ook niet meer waard dan anderen.''