MUNCHEN - Arjen Robben was zaterdag opnieuw van grote waarde voor Bayern München. De Nederlandse international maakte in het duel met Freiburg de gelijkmaker én via een strafschop de winnende treffer voor de Duitse club.

Door de 2-1-winst heeft Bayern München de koppositie weer overgenomen van Schalke 04.

Robben bezorgde Bayern München eerder deze week met zijn doelpunt tegen Fiorentina ook al een plek in de kwartfinales van de Champions League.

Achterstand

De formatie van Louis van Gaal was tegen Freiburg na een half uur op achterstand gekomen door een doelpunt van Cedrick Makiadi.

In de 76e minuut tekende Robben met een knappe vrije trap voor de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd benutte hij een strafschop.

Inzet

Van Gaal was na afloop vol lof over Robben. ''Het is geweldig hoe hij dit seizoen speelt. Ik ben heel erg blij dat ik hem tot mijn beschikking heb.'' De trainer was niet tevreden over de eerste helft, maar prees de inzet van zijn ploeg na de rust.

''We hebben toen met veel creativiteit en elan gespeeld. Dat was onze redding en het laat onze instelling zien: we willen en kunnen altijd winnen.''

Blessures

De coach moest behoorlijk improviseren vanwege de blessures van Franck Ribery, Mario Gomez en Martin Demichelis en de schorsing van Bastian Schweinsteiger.