AMSTERDAM - Bryan Ruiz speelde vrijdag een hoofdrol in de thuiswedstrijd van FC Twente in de eredivisie tegen ADO Den Haag. De aanvaller tekende voor twee treffers en had daarmee een flink aandeel in de 3-1 zege van zijn werkgever.

Vooral de eerste treffer van Ruiz was bijzonder. Op identieke wijze als Antonín Panenka, in de finale van het EK van 1976, nam hij de aan FC Twente toegekende strafschop.

"Normaal neemt Kenneth Perez bij ons de penalty’s", vertelt Ruiz. "Deze keer mocht ik hem een keer nemen. Maar pas toen ik de bal in mijn handen had, wist ik wat ik zou gaan doen."

"Natuurlijk loop je een risico als je een strafschop zo neemt, maar ik had op dat moment veel vertrouwen. Dat betaalde zich gelukkig uit in een doelpunt."

Vertrouwen

Later in de wedstrijd was de aanvaller opnieuw trefzeker. Hij tekende daarmee alweer voor zijn negentiende doelpunt van het seizoen.

"Mijn productie is echt ongekend', vertelt Ruiz. "Dat ik zoveel scoor heeft alles te maken met coach Steve McClaren. Hij geeft mij vertrouwen, waardoor ik vrijuit kan spelen."

'Ajax-PSV kijken'

FC Twente staat door de zege op ADO Den Haag nu vijf punten voor op ‘runner-up’ PSV.

"Komende zondag ga ik op de televisie lekker naar Ajax-PSV kijken", verklaart de aanvaller.

"Dat zal een cruciale wedstrijd in de titelstrijd worden. Al moeten wij de laatste zeven duels van het seizoen gewoon winnen. Dan kan de titel ons niet meer ontgaan."