ZÜRICH - Als het aan Sepp Blatter ligt, komen er op korte termijn geen technische hulpmiddelen voor de voetbalscheidsrechters om bijvoorbeeld te constateren of een bal over de doellijn is gegaan. De Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA vindt de introductie ervan te duur.

''Het gebruik van moderne technologie kan aardig in de papieren lopen. Daarom is het wereldwijd niet mogelijk'', stelde Blatter in zijn column op de FIFA-website.

Hij betoogde dat niet alle duels live worden uitgezonden, laat staan worden gevolgd door een hele batterij tv-camera's. ''Alleen al voor het WK worden negenhonderd kwalificatiewedstrijden gespeeld. Daarvoor moeten overal dezelfde regels gelden.''

Niet gecharmeerd

Blatter is ook nog niet gecharmeerd van probeersels als een chip in de bal of 'camerabewaking' in het doel. ''Zeer kostbaar.'' De 74-jarige FIFA-preses had ook nog een ander argument.

''Bij welke technologie dan ook, uiteindelijk beslist toch een mens. Waarom zou je dan de verantwoordelijkheid van een scheidsrechter overdragen aan iemand anders?''