RIJSWIJK - PSV wil zich zondag tijdens de topper bij Ajax een dubbele dienst bewijzen. De Brabanders houden bij een zege in de Arena niet alleen de titelkansen in eigen hand.

PSV kan de thuisclub eveneens duidelijk maken dat de inhaalrace van de laatste weken niet tot een kampioenschap leidt.

FC Twente zal de krachtmeting in het uitverkochte stadion van Ajax met veel belangstelling volgen. De koploper evenaart vrijdagavond een clubrecord als het voor eigen publiek van ADO Den Haag wint.

Met de dertiende thuiszege in de eredivisie op rij neemt de lijstaanvoerder verder afstand van PSV (5 punten) en Ajax (negen punten). De topper tussen Ajax en PSV kan in dat geval voor FC Twente al niet meer slecht aflopen.

Nederlaag

PSV, dat FC Twente volgende week ontvangt, leed vorige week bij NAC voor het eerst sinds een jaar weer een nederlaag in de eredivisie (2-1). De formatie uit Eindhoven gaat in de Arena ook zelden onderuit.

Ajax won in het nieuwe onderkomen slechts twee van de dertien competitieduels met PSV. De Amsterdammers steken de laatste maanden wel in een goede vorm.

Ze beslisten de laatste zes wedstrijden in de eredivisie met de doelcijfers 20-0. Het doelsaldo van Ajax dit seizoen voor eigen publiek in thuiswedstrijden is ook indrukwekkend: 46-3.

Feyenoord

Feyenoord, vierde op de ranglijst, verdedigt zondag voor eigen publiek een voorsprong van acht punten op Heracles. De Rotterdammers wonnen de laatste drie competitieduels voor eigen publiek niet.

Trainer Gertjan Verbeek van Heracles keert na ruim een jaar weer terug in de Kuip. Hij werd vorig jaar januari ontslagen omdat de Rotterdamse club op dat moment slechts negentien punten had vergaard. Heracles heeft nu al 42 punten.

AZ

Nummer vijf AZ krijgt RKC Waalwijk op bezoek. De kampioen uit Alkmaar scoorde in de laatste drie competitieduels minimaal driemaal. RKC verloor al acht keer op rij. Toch zijn de Waalwijkers nog ver verwijderd van een negatief record in de eredivisie. De Volewijckers verloor in het seizoen 1962/1963 veertien keer op rij.

RKC heeft nog steeds acht punten minder dan Willem II, de nummer voorlaatst van de eredivisie die zondag Sparta ontvangt.

De overige duels van de 27e speelronde van de eredivisie zijn: NAC - FC Groningen, VVV - FC Utrecht, NEC - Roda JC en Vitesse - Heerenveen.