ROTTERDAM - Jon Dahl Tomasson en Kevin Hofland zijn zondag niet op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles.

Tomasson is nog niet volledig hersteld van een voetblessure, die hij twee weken geleden opliep in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Hij sluit mogelijk maandag weer aan bij de groepstraining. De vermoedelijke vervanger van Tomasson is Luigi Bruins.

Hofland is onlangs aan zijn amandelen geholpen. Doelman Rob van Dijk is wel weer inzetbaar bij Feyenoord. Hij heeft geen last meer van een liesblessure.

Verbeek

Feyenoord, de nummer vier op de ranglijst van de eredivisie, verdedigt een voorsprong van acht punten op nummer zes Heracles. De Rotterdamse club heeft al drie thuisduels op rij niet gewonnen.

Gertjan Verbeek keert als trainer van Heracles terug in De Kuip. Hij werd vorig jaar januari ontslagen als hoofdtrainer van Feyenoord.

Verbeek mist tegen Feyenoord de geblesseerder Sebastiaan Steur. Hij constateerde vrijdag ook dat de Rotterdamse club onder leiding van trainer Mario Been beter presteert.

Legioen

''Feyenoord draait goed dit seizoen, ze staan niet voor niets vierde met acht punten meer dan wij. Thuis met het legioen erachter is Feyenoord moeilijk te kloppen.''

''Wij hebben het idee dat we iedere wedstrijd kunnen winnen, dat hebben we ook laten zien. Maar we hebben ook laten zien dat als we ons niveau niet halen we ook van iedereen kunnen verliezen.''