AMSTERDAM - "Ik hoorde het kraken en voelde meteen veel pijn", vertelt de aangeslagen Danny Holla tegenover Voetbal International. De middenvelder van FC Groningen liep een gecompliceerde beenbreuk op tijdens de donderdagmiddagtraining en werd direct geopereerd.

"Daarnaast was het natuurlijk de schrik", vervolgt de 22-jarige speler.

"Ik zag mijn voet naast mijn been staan. Zulke beelden kende ik eigenlijk alleen van de televisie. Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse en ben ik meteen naar het ziekenhuis gebracht."

Het moment

Holla werd direct na het incident op het trainingsveld geholpen door het ambulancepersoneel. De Almeerder weet nog precies wat er gebeurde.

"Het was gewoon op het trainingsveld, zoveel gebeurde er eigenlijk niet. Ik wilde met rechts een bal voor een tegenstander wegtikken en op dat moment bleef mijn linkerbeen in het gras staan."

Holla werd donderdagavond onmiddelijk geopereerd.

"De hele ingreep heeft zo'n drie kwartier geduurd. Tegen kwart voor vier 's nachts kwam ik vanaf de uitslaapruimte terug op mijn kamer."

Revalidatie

Hoe lang zijn revalidatie duurt is nog onzeker. De gecompliceerde beenbreuk leidt tot veel vraagtekens voor de artsen, maar ook voor de middenvelder zelf.

"Dit seizoen wordt sowieso niets meer. Ik hoop komend seizoen weer te kunnen spelen, maar ben ook een beetje bang dat ik de voorbereiding moet missen."