AMSTERDAM - Hamburger SV had de 3-1 zege op Anderlecht in de Europa League donderdagavond voor een groot deel te danken aan de inbreng van de Nederlanders.

De maker van de eerste goal, Joris Mathijsen, had na afloop een compliment over voor Ruud van Nistelrooij, die de 2-0 voor zijn rekening nam.

"Ruud was er echt klaar voor, dat kon je de hele week al zien. Gelukkig heeft de trainer hem vanavond opgesteld."

Ook Mathijsen zelf mocht terugkijken op een goede partij. De verdediger opende niet alleen de score, maar hield ook het Belgische wonderkind Romelu Lukaku negentig minuten lang in bedwang. Het doelpunt van Anderlecht kwam op slag van rust uit een onhoudbare vrije trap van Jonathan Legear.

Smetje

Dat tegendoelpunt was volgens Mathijsen het enige smetje op de avond. "Dat was jammer, maar uiteindelijk denk ik dat we best tevreden mogen zijn. We waren beter en kijken met veel vertrouwen uit naar volgende week."

Eljero Elia was ook tevreden over het resultaat, maar wat minder met zijn eigen spel. De buitenspeler gaf weliswaar bij de 2-0 de voorzet op Van Nistelrooij, maar zag het merendeel van zijn acties mislukken.

"Ik zat gewoon niet echt lekker in de wedstrijd en had misschien meer initiatief moeten nemen."

Slecht veld

Ook de slechte staat van het veld in Hamburg kwam zijn spel niet ten goede. "Ik gleed vaak uit, maar ik was zeker niet de enige die daar last van had", zei de Nederlander, die wel met vertrouwen uitkijkt naar volgende week.

"De kans is groot dat we doorgaan. Anderlecht heeft vanavond amper een kans gehad."