RIJSWIJK - Voor zowel Standard als Juventus lonkt de kwartfinale van de Europa League. De Belgische kampioen uit Luik, die AZ van het Europese toneel had gestoten, won donderdagavond in Athene met 3-1 van Panathinaikos. Juventus, dat Ajax had uitgeschakeld, versloeg Fulham in Turijn met dezelfde cijfers.

Werder Bremen tenslotte, de bedwinger van FC Twente, heeft na de 1-1 bij Valencia ook goede hoop op een vervolg. Benfica - Olympique Marseille bleef tot een kwartier voor tijd doelpuntloos, toen zorgde Maxi Pereira alsnog voor een Portugees feestje. Hatem Ben Arfa bedierf het in de slotminuut:1-1.

Standard stond na ruim een kwartier al op 0-2 tegen de Grieken door doelpunten van Axel Witsel en Milan Javonovic, alweer hij. Loukas Vyntra maakte er vlak na rust weer een wedstrijd van. Panathinaikos drong vervolgens hartstochtelijk aan. Igor de Camargo profiteerde van de ontstane ruimte na een counter: 1-3.

Verplicht nummer

Juventus was hard op weg de return in Engeland tot een verplicht nummertje te maken door overtuigend aanvalsspel en goals van Nicola Legrottaglie en Jonathan Zebina, toen plotseling Dickson Etuhu tegen scoorde.

David Trezeguet herstelde de voordelige marge vlak voor rust, maar daar bleef het bij.

Werder Bremen

Werder kwam in Spanje op 0-1 door een rake strafschop van Torsten Frings. De bal ging op de stip wegens hands. Toen Ever Banega tien minuten na rust uit het veld werd gestuurd leken de Duitsers 'binnen'.

Niets was minder waar. Juan Mata maakte amper een minuut later gelijk. Bij Valencia bleef oud-Ajacied Hedwiges Maduro op de bank.