ENSCHEDE - Blaise N'Kufo speelt vrijdagavond in de Veste waarschijnlijk met FC Twente tegen ADO Den Haag. De spits, die na dit seizoen vertrekt, kwam door een spierblessure enkele weken niet in actie. Hij trainde de laatste dagen weer volop mee.

Ook Peter Wisgerhof, die het afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk ontbrak, deed weer mee aan de oefensessies. "Het ziet er goed uit", zei trainer Steve McClaren. "Even afwachten hoe ze reageren op de inspanningen. Dan beslissen we of ze vrijdag kunnen spelen."

FC Twente is koploper met twee punten voorsprong op PSV. "Nog acht duels in de competitie te gaan", aldus McClaren. "We kunnen ons geen misstap meer veroorloven. Een fitte selectie is in de laatste fase van het seizoen ook van groot belang. Daarom ben ik blij dat de meeste geblesseerde jongens op de weg terug zijn."

Op twee fronten speelt FC Twente nog mee. De club is ook halve finalist in de nationale beker. Het volgende weekeinde speelt de Enschedese club in Eindhoven de topper tegen PSV.