AMSTERDAM - Nigel de Jong is niet voornemens om zijn agressieve speelwijze in de Engelse competitie te veranderen.

De 25-jarige middenvelder ging onlangs over de schreef tijdens de oefeninterland van Oranje tegen de Verenigde Staten (2-1 winst), hetgeen hem op de nodige kritiek kwam te staan van onder andere bondscoach Bert van Marwijk.

De speler van Manchester City ging vorige week woensdag te hard door op tegenstander Stuart Holden. De Amerikaan brak daarbij zijn been en is daardoor ruim een maand uitgeschakeld.

Van Marwijk gaf na afloop aan not amused te zijn met de charge van De Jong. "Zulke acties kunnen ons het WK kosten", aldus de bondscoach van Oranje.

Niet wijzigen

Tegenover Sky Sports geeft De Jong aan dat hij zijn spelopvatting niet zal wijzigen in de Premier League.

"Het is moeilijk, omdat ik altijd honderd procent geef", aldus de oud-Ajacied. "Maar ik ben niet van plan om mijn speelwijze te veranderen, tot ik terugkeer bij Oranje."

"Ik heb al met de trainer gesproken, maar hij weet wat voor soort voetballer ik ben. Ik moet mij gewoon focussen op mijn spel en slim zijn in sommige situaties op het veld."

Honderd procent

"De Engelse competitie bevalt mij beter dan de Duitse of de Nederlandse op dit moment. Daarom ben ik blij dat ik hier zit en zal ik elke wedstrijd weer honderd procent geven."