MADRID - Een investering van bijna 250 miljoen euro in de selectie heeft Real Madrid niet aan het zo gewenste succes in de Champions League geholpen.

De sterrenequipe moest woensdag in de achtste finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi buigen voor Olympique Lyon (0-1, 1-1).

Trainer Manuel Pellegrini besefte na de onverwachte uitschakeling dat zijn positie ineens zeer wankel is geworden.

Verantwoordelijk

''De trainer is de eerste die verantwoordelijk is'', verzuchtte de Chileen. ''Mijn toekomst ligt nu in handen van het bestuur. Het enige dat ik momenteel kan doen, is op dezelfde manier blijven doorwerken. We moeten vooruit blijven kijken en vechten voor het kampioenschap in Spanje.''

In de Primera Division deelt de ploeg van onder meer Rafael van der Vaart en Royston Drenthe de koppositie met aartsrivaal FC Barcelona.

Sterren

Pellegrini kreeg afgelopen zomer in Madrid de beschikking over sterren als Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema en Xabi Alonso.

Voorzitter Florentino Perez keek namelijk niet op een euro meer of minder, vooral met het oog op de Champions Leaguefinale die dit seizoen in 'zijn' Santiago Bernabeu wordt afgewerkt.

Perez zag woensdag vanaf de eretribune in het Madrileense stadion tot zijn afgrijzen dat Europees succes niet te koop is.

Ambitie

''Het bereiken van de finale was de ambitie van iedereen bij Real Madrid'', aldus Pellegrini. ''Daarom is deze uitschakeling ook zo pijnlijk.''

De afgelopen vijf jaar strandde de 'Koninklijke' ook steeds in de achtste finales van de Champions League.

Vertrouwen

Algemeen directeur Jorge Valdano sprak woensdag na het gelijkspel in Madrid (1-1) zijn vertrouwen uit in Pellegrini, alhoewel daar zeker in de hectische Spaanse voetbalwereld niet te veel waarde aan moet worden gehecht.

''We respecteren Pellegrini en hebben vertrouwen in zijn werk. Of hij volgend jaar nog trainer is van Real Madrid? Ja, hij heeft een contract. Daarom gaan we door met Manuel als coach van Real'', zei Valdano weinig overtuigend.

Schandalig

De Madrileense middenvelder Guti (33) betitelde de prestatie van Real Madrid als schandalig. ''We weten niet hoe we belangrijke wedstrijden moeten beslissen'', stelde de routinier vast. '

'We moeten meer als ploeg spelen en minder individualistisch. Dit is een schande.'' Doelman Iker Casillas vroeg de teleurgestelde supporters om vergeving.

''Ik hoop dat de fans ons dit kunnen vergeven. We hadden hoge verwachtingen van dit toernooi, maar moeten nu onze verantwoordelijkheid nemen voor wat is gebeurd.''