DUBAI - Henk ten Cate heeft zijn contract ingeleverd bij Al Ahli. De Nederlandse trainer kwam tot dat besluit nadat zijn elftal in de Aziatische Champions League met 5-0 had verloren van Al Sadd.

''Ik schaam me voor wat hier is gebeurd, dit is de slechtste dag uit mijn leven'', foeterde Ten Cate donderdag op de website van de Aziatische voetbalfederatie.

Ten Cate (55) was slechts een maand werkzaam bij de club uit Dubai. Hij ondertekende vorige maand een contract tot het einde van het seizoen bij Al Ahli.

Ten Cate werd in december vorig jaar ontslagen bij de Griekse topclub Panathinaikos. De Nederlander was eerder hoofdtrainer van onder meer Ajax en NAC Breda.

Hij werkte als assistent bij FC Barcelona en Chelsea.

Opstappen

Het elftal van Ten Cate verloor vorige maand ook al de eerste wedstrijd in de Aziatische Champions League. De afstraffing woensdag door Al Sadd was voor de trainer meteen reden om op te stappen.

''Ik voel dat ik niet de juiste persoon ben om de mentaliteit binnen het team te veranderen. Ik heb geprobeerd om een meer professionele sfeer te creëren, door meer en harder te trainen. Ook heb ik meer professionalisme van mijn spelers geëist. Maar ik kreeg geen reactie. Daarom heb ik na de wedstrijd mijn ontslag ingediend. Mijn besluit staat vast.''