AMSTERDAM - De transfer van Shaun Wright-Phillips van Manchester City naar Chelsea in 2005 krijgt mogelijk nog een staartje.

De FA doet momenteel onderzoek naar de transfer en kan zowel de speler als de club een boete opleggen. In het ergste geval moet Chelsea zelfs rekening houden met puntenaftrek, meldt The Guardian.

Het onderzoek volgt nadat de FA aanleiding heeft gevonden om de handelswijze omtrent de transfer te verdenken. Bij de deal zou een zaakwaarnemer zonder licentie betrokken zijn geweest.

De tussenpersoon die de papieren in orde maakte, Timothy Drukker, zou een deel van zijn ontvangen 1,3 miljoen euro hebben overgemaakt naar Mitchell Thomas.

Thomas mocht echter onder geen enkel beding bij de transfer betrokken worden, daar hij niet over een geldige licentie beschikt.

Wright-Phillips en Chelsea lopen nu het risico beboet te worden. Ook puntenaftrek behoort tot de mogelijke straffen die de FA kampioenskandidaat Chelsea op kan leggen. De Engelse voetbalbond treedt sinds enkele jaren streng op tegen zaakwaarnemers zonder licentie.