MANCHESTER/MADRID - AC Milan staat voor een lastige klus de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De ploeg van Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar moet woensdagavond bij Manchester United, waar Edwin van der Sar onder de lat staat, een achterstand van 2-3 zien goed te maken.

AC Milan-coach Leonardo zag in de aanloop nog voldoende kansen. ''Manchester United gaat die voorsprong niet verdedigen. Het wordt een open wedstrijd.''

Manchester United kan in elk geval rekenen op een fitte Wayne Rooney. De Engels international maakte in Milaan indruk met twee doelpunten. Bij Milan is het maar de vraag of Huntelaar direct van het begin zijn kans krijgt.

In het weekeinde stond de oud-Ajacied wel in de basis, maar dat zegt bij Milan niets. Voor David Beckham is de wedstrijd speciaal. Hij keert met de Italianen terug op het veld waar hij zijn grootste triomfen vierde.

Real Madrid

Real Madrid moet woensdag voor eigen publiek een achterstand van 1-0 goedmaken tegen het Franse Olympique Lyon. Voordeel voor de Fransen is dat ze in vijf ontmoetingen met de Spaanse gigant nooit hebben verloren en inmiddels 620 minuten geen tegentreffer hebben geïncasseerd.

''We zullen echter in Bernabeu moeten scoren om verder te komen'', wist trainer Claude Puel van Lyon. Bij Real Madrid mag waarschijnlijk Rafael van der Vaart starten. Hij leidde Real in het weekeinde na een achterstand van 2-0 tegen Sevilla alsnog naar de zege.