PORTSMOUTH - Portsmouth lijkt dit seizoen reddeloos. Als het financieel niet is, dan toch zeker sportief. Dinsdagavond verloor de hekkensluiter van de Premier League opnieuw, nu voor eigen publiek tegen Birmingham City: 1-2.

Bij rust leidden de bezoekers door treffers van Cameron Jerome al met 0-2. Daar kon de komst van Quincy Owusu-Abeyie als extra aanvaller niets aan veranderen. Pas in de laatste minuut scoorde oud-Ajacied Nwankwo Kanu tegen.

Sunderland werkte zich ten koste van Bolton Wanderers verder uit de degradatiezone: 4-0. Fraizer Campbell had al nu een minuut succes. Vervolgens duurde het meer dan een uur voordat de aanhang echt waar voor zijn geld kreeg.

Bent

Darren Bent zorgde daarvoor met drie treffers op rij, waarvan een uit een strafschop. De bal ging op de stip na een fikse overtreding van Samuel Rickett, die tevens zijn tweede gele kaart kreeg.

Bij de thuisclub mocht Boudewijn Zenden alleen de laatste tien minuten meedoen. Bij Bolton bleef Riga Mustapha (ex-Vitesse en Sparta) op de reservebank.