MADRID - Het geloof in eigen kunnen is momenteel hoog bij Real Madrid. De Spaanse topclub moet woensdag voor eigen publiek in de achtste finale van de Champions League tegen Olympique Lyon een 1-0-achterstand zien weg te werken.

Trainer Manuel Pellegrini twijfelde dinsdag echter niet aan een goede afloop. ''Ik weet zeker dat wij de kwartfinales gaan halen'', blufte de Chileense coach.

De 'Koninklijke' kwam afgelopen weekeinde in de Primera Division op gelijke hoogte met koploper FC Barcelona door een zege op Sevilla. Rafael van der Vaart maakte in blessuretijd de winnende treffer (3-2).

Mogelijk mag de Nederlandse middenvelder woensdag zijn opwachting maken in de basis omdat Xabi Alonso geschorst is. Pellegrini kan ook niet beschikken over de geschorste Marcelo. Royston Drenthe, Pepe en Karim Benzema ontbreken wegens blessures.

Bastos

Tegenstander Lyon moet het doen zonder middenvelder Michel Bastos. De ooit door Feyenoord te licht bevonden Braziliaan - inmiddels international - heeft een spierblessure.

De Franse club kan woensdag in Madrid bogen op een sterke defensie. Lyon is al 620 minuten zonder tegentreffer, de laatste dateert van eind januari in de competitiewedstrijd tegen Paris Saint-Germain.