AMSTERDAM - Willem II-speler Ibrahim Kargbo aast op een vertrek uit Tilburg, vertelt hij in AD Sportwereld. De middenvelder komt nog maar weinig aan spelen toe en heeft hier een uiterst opmerkelijke verklaring voor

Oud-trainer Alfons Groenendijk zou het hem niet hebben vergeven dat Ajax mede dankzij Kargbo de titel misliep in 2007.

"Kijk, Fons is een Ajacied. En in 2007 miste Ajax op de laatste speelronde de titel, omdat er met één doelpunt te weinig van Willem II werd gewonnen. Ik stond namens Willem II op het veld. Ik denk dat hij me vanwege het verspelen van dat kampioenschap nooit mocht", luidt de complottheorie van de middenvelder uit Sierra Leone.

"Onder alle trainers bij Willem II heb ik altijd gespeeld, totdat Fons Groenendijk hier begon. Natuurlijk ben ik gaan nadenken over wat ik verkeerd deed. Aan mijn voetbal kon het niet liggen, dus dan is het iets anders. Ik ben niet meer happy hier. Alle plezier bij Willem II ben ik verloren."

Periode uitzitten

Kargbo heeft nog een contract tot medio 2011 bij de Tricoleres, maar is niet van plan deze periode uit te zitten in Tilburg: "Ik wil niet meer op de bank zitten. Zoals het nu gaat, trek ik niet langer."

"Inmiddels ben ik 27 jaar oud en ik wil wekelijks voetballen. Dus kan ik beter in de zomer vertrekken. Met de clubleiding heb ik nog niet over mijn situatie gesproken, maar binnenkort zal ik eens met hen gaan praten."