ROTTERDAM - Jonathan de Guzman moet opnieuw een operatie aan zijn linkerknie ondergaan. De middenvelder van Feyenoord heeft vorige week donderdag op de training een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie opgelopen.

De geboren Canadees gaat nog deze week onder het mes en heeft dan minimaal een maand nodig om weer wedstrijdfit te worden.

De medische staf van de Rotterdammers hoopt dat hij dit seizoen nog in actie kan komen voor Feyenoord.

De Guzman wordt in zijn carrière achtervolgd door knieblessures. Vorig jaar januari werd ook al een stukje van de meniscus van zijn linkerknie verwijderd. De middenvelder maakte begin dit seizoen zijn rentree in het eerste elftal.

Aflopend contract

In oktober bleek dat de jeugdinternational ook een scheurtje in de binnenmeniscus van zijn rechterknie had opgelopen.

Het herstel na de operatie vergde toen zo'n twee maanden. Vorige week ging het echter opnieuw mis voor De Guzman, die een aflopend contract heeft in De Kuip.

Van Dijk

Rob van Dijk (41) sluit waarschijnlijk aan het einde van de week weer aan bij de groepstraining. De ervaren doelman raakte afgelopen weekeinde geblesseerd aan zijn lies en moest daardoor zondag de competitiewedstrijd tegen Roda JC aan zich voorbij laten gaan.

Zijn vervanger Darley kreeg een rode kaart en is daardoor geschorst voor de confrontatie zondag met Heracles Almelo. Het is nog onduidelijk of Van Dijk op tijd fit is voor die wedstrijd.

Tomasson

Jon Dahl Tomasson ontbrak vanwege een voetblessure ook tegen Roda JC. De medische staf van de Rotterdammers verwacht dat de Deense aanvaller aan het einde van de week de training kan hervatten.