AMSTERDAM - Liverpool heeft in de Engelse Premier League op bezoek bij Wigan Atletic een dure nederlaag geleden. De ploeg van manager Rafael Benitez was aanvallend onmachtig en ging met 1-0 onderuit tegen de laagvlieger.

In de lange geschiedenis van Liverpool verloor het nooit eerder van Wigan. Hugo Rodallega was na 35 minuten de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Liverpool probeerde het vervolgens wel, maar geen enkele speler had de goede vorm te pakken. Basispeler Dirk Kuijt deelde in de malaise. Hij werd tien minuten voor het laatste fluitsignaal vervangen door Ryan Babel, die eveneens geen verandering kon brengen in de score.

In de slotfase was de beste kans nog voor een counterend Wigan, maar doelman Manuel Reina voorkwam de 2-0.

Frustratie

Liverpool-captain Steven Gerrard en zijn nog altijd niet geheel fitte ploeggenoot Fernando Torres kregen nog gele kaarten na uit frustratie voortkomende overtredingen.

Terwijl het bovenste trio Manchester United, Chelsea en Arsenal op de ranglijst al langer uit het zicht verdwenen is, moet Liverpool in de strijd om de vierde plaats nu ook Tottenham Hotspur en Manchester City voor zich dulden.

Het is de vraag hoeveel geduld de clubeigenaren nog met trainer Benitez hebben.

Wigan stijgt door de zege naar plek veertien.