AMSTERDAM  -Sir Alex Ferguson ontkent de overnameplannen van de Red Knights, een initiatief van een groep rijke supporters, te ondersteunen.

Volgens geruchten zou Ferguson bereid zijn eigen vermogen in de club te steken, mocht de overname doorgaan. "Er is geen woord van waar", aldus de Schot tegenover BBC Sport.

Ferugson noemt de geruchten zelfs kul en ontkent stellig het overnameplan te ondersteunen. Een van de initiatiefnemers erkent dat er geen contact is met Ferguson. Ook een woordvoerder van de club stelt dat de geruchten geen kern van waarheid bevatten: "De eigenaren en de trainer hebben het volledige vertouwen in elkaar."

Geen probleem

De Schot, die aan zijn drieëntwintigste seizoen als trainer van United bezig is, veroordeelt het initiatief echter niet en zegt geen enkel probleem te hebben met de Red Knights.

In de Carling Cup-finale van vorige week tegen Aston Villa protesteerde een groot deel van de fans tegen de familie Glazer, de Amerikaanse eigenaren van de club. Het stadion was groen en geel gekleurd, de clubkleuren van United-voorloper Newton Heath.

Aanmoedigen

"Er waren nogal wat groen-gele shawltjes en ik was blij om te zien dat ze club aanmoedigden. Zolang ze Manchester United toejuichen, mogen ze dragen wat ze willen. Ik heb geen problemen met de Red Knights, ik ken zelfs een paar van de initiatiefnemers."

"Ik ontzeg ze het recht op protest niet. Als zij de club willen proberen te kopen, moeten ze dat zelf weten", aldus Ferguson.

Initiatief

De Red Knights is een initiatief van enkele gefortuneerde supporters die de club van de ondergang willen redden. De club staat bijna 800 miljoen euro in het rood en de supporters richten hun woede op de eigenaren en eisen hun vertrek.

Het initiatief zou naar verluidt al op meer dan 1,5 miljard euro kunnen rekenen, maar dat doen de initiatiefnemers af als ‘puur speculatief’.