AMSTERDAM - Ook na de 1-0 zege op RKC Waalwijk en het heroveren van de koppositie in de eredivisie is FC Twente volgens Bryan Ruiz nog steeds geen topfavoriet voor de landstitel.

“We hebben een kans, maar het wordt moeilijk. Ik denk dat het kampioenschap pas op de laatste speeldag beslist zal worden. Toch zijn PSV en Ajax in mijn ogen nog steeds de topfavorieten. Zij hebben veel meer ervaring met deze situatie dan wij”, aldus Ruiz tegen Sportweek.

Dat FC Twente van de titelkandidaten het makkelijkste programma zou hebben, zegt Ruiz weinig.

“Wij moeten gewoon winnen en niet naar anderen kijken. Ik vind ook niet dat de druk merkbaar toeneemt. We hebben plezier en moeten niet luisteren naar wat er om ons heen gebeurt.”

Blijven winnen

Ploeggenoot Kenneth Perez  is, op aangeven van Ruiz, de maker van de winnende treffer in Waalwijk, denkt er hetzelfde over.

“Het is alleen maar mooi dat jij degene bent waar iedereen het over heeft, maar het is aan onszelf om te blijven winnen.”

Verassend

Perez was uiterst verbaasd dat PSV zaterdag had verloren van NAC Breda. “Meestal is de concentratie voor een wedstrijd als die bij NAC juist extra hoog. Het verrast mij dat ze juist zo’n wedstrijd dan verliezen.”