AMSTERDAM - De toekomst van Bayern München-aanvaller Franck Ribery is nog steeds een groot raadsel. De Fransman geeft na het duel van aankomende dinsdag in de Champions League tegen Fiorentina meer duidelijkheid over het vervolg van zijn carrière.

In juni 2007 kwam de kleine vleugelaanvaller voor een bedrag van 26 miljoen euro over van Olympique Marseille naar Bayern. Drie jaar later staan topclubs Real Madrid, FC Barcelona en Chelsea volgens Ribery zelf alweer in de rij om de sterspeler over te nemen uit München.

Ribery was al eerder duidelijk over hoe zijn toekomst eruit ziet. "Geld is voor mij niet het belangrijkste. De sportieve toekomst geeft de doorslag. Die moet passen bij mijn ambitie", aldus de Fransman.

Interesse

Real Madrid hengelt al enige tijd naar de diensten van Ribery. Veel geruchten werden de wereld ingebracht door diverse media over de interesse van de Madrilenen met de bijpassende transfersom. 

De voorzitter van Real Madrid bevestigde afgelopen juni de interesse in de aanvaller.

"Het zou super zijn als Ribéry volgend seizoen bij ons speelt. We moeten echter eerst in onderhandeling met zijn huidige club Bayern München", aldus Perez vorig jaar juni.

Terughoudend

De sterspeler van 'FC Hollywood' zal dus naar alle waarschijnlijkheid vanaf volgend seizoen spelen in de hoofdstad van Spanje. Toch is Ribery nog wat terughoudend.

"Ik ben er niet zeker van dat ik naar Real verkas. Het is ook nog niet beslist dat ik bij Bayern vertrek. We zullen zien."