AMSTERDAM - Een week voor de belangrijke clash met PSV, waarin Ajax bij winst op één punt kan komen, constateert Demy de Zeeuw in Sportweek dat het rommelt bij de Eindhovenaren.

“Het is lekker onrustig geworden bij PSV, het begint te brokkelen. Ze hebben Lazovic laten gaan en Dzsudzsak zit te zeuren over buitenlandse interesse. Dat zijn normaal geluiden die je bij Ajax hoort. Er is een hoop gebeurd bij PSV en het verbaast me niet dat dit doorwerkt in de resultaten."

"Als je zo vaak met 1-0 wint dan weet je dat het een keer ophoudt. HSV was al een klap voor ze en daar komt de nederlaag bij NAC (2-1) nog overheen. Wij winnen onze wedstrijden al het hele seizoen gemakkelijker en dat betaalt zich nu uit.”

Beter spoor

Het geeft de Ajacieden het gevoel dat zij momenteel een beter spoor te pakken hebben dan de concurrent. “Ik roep al weken dat we nog steeds kampioen kunnen worden. Ik geef ons een heel goede kans. Zeker als we zondag van PSV winnen."

"We zijn scherper dan voor de winterstop. Onze mentaliteit is beter geworden, we vechten harder voor elkaar, tonen meer karakter en krijgen geen naïeve goals meer tegen. Iedereen trekt aan hetzelfde touwtje.”