AMSTERDAM – Ondanks dat Elia donderdag tijdens het Europa League-duel met PSV een tik op zijn enkel kreeg van André Ooijer verwacht de aanvaller van Hamburger SV zondag in de topper tegen Bayern München ‘gewoon’ negentig minuten te kunnen spelen.

“Ik ben nog niet honderd procent, voel dat ik nog wat kracht tekort kom. Maar mijn enkel is ondanks die schop nog stabiel. Ik heb ’m na PSV laten intapen en goed laten rusten. Ik ben klaar voor Bayern”, zegt hij.

Elia komt bij de Rekordmeister met Arjen Robben een directe concurrent tegen voor de linksbuitenplaats in Oranje. Maar van een onderlinge tweestrijd wil hij niets weten.

Geen concurrent

“Nee, zo zie ik het niet. Arjen staat bij zijn club op rechts, ik op links. We zullen elkaar zondag op het veld dus wel eens tegenkomen, maar dat is alleen maar leuk.”

“Ik beschouw hem niet als een concurrent, al speelt hij bij het Nederlands elftal op mijn positie. Ik ga altijd van mijn eigen kracht uit. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ik bij Oranje veel van Arjen kan leren.”

Naar hem kijken

“Hij is een heel ander type speler dan ik, daarom probeer ik altijd zo goed mogelijk naar hem te kijken. Ik wil dingen van zijn spel overnemen die ik nog niet heb; zijn dribbels en zijn slimmigheidjes vooral. Arjen is al een grote naam, dat wil ik ook worden.”