DEN HAAG - In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie boekte Roda JC vrijdag in Den Haag een belangrijke overwinning met 2-1. Anouar Hadouir was in de 86e minuut de matchwinner.

Dat het bij rust nog 1-1 stond was al haast een mirakel. ADO had op eigen veld aanvankelijk nauwelijks iets in te brengen. Roda JC kreeg veel ruimte om aan te vallen, maar ging daar veel te nonchalant mee om.

Topscorer Mads Junker zette de Limburgse ploeg in de 25e minuut wel op voorsprong. De Deen trapte van dichtbij in na doorzetten op de rechtervleugel van Jeanvion Yulu-Matondo.

Een blunder van Roda's doelman Przemyslaw Tyton hielp ADO in de 41e minuut onverwacht aan de gelijkmaker. Hij liet de bal na een verre inworp van Danny Buijs los, waarna Kees Luijckx binnen volleerde, 1-1.

Windvlagem

Windvlagen speelden beide elftallen vooral tijdens de tweede helft parten. Zelfs bij inworpen zeilde de bal buiten de lijnen. Het krachtsverschil dat de eerste helft karakteriseerde verdween, het niveau was laag.

ADO en Roda JC wilden hoe dan ook niet verliezen. Kansen waren er nauwelijks meer. Een kwartier voor tijd kreeg invaller Richard Knopper vrije doorloop maar hij wist doelman Tyton niet te omspelen.

Counter

In de 81e minuut kreeg Roda JC een opgelegde kans op de winst. Junker schoot echter naast. Hij werd direct gewisseld door trainer Harm van Veldhoven.

Vijf minuten later haalde zijn ploeg de volle winst binnen. Anouar Hadouir, die slecht speelde, rondde een snelle counter af, 1-2.