MOSKOU - Het gebrek aan wedstrijdritme heeft CSKA Moskou woensdagavond in de Champions League opgebroken. De Russische ploeg had na het einde van de nationale competitie in november 2009 geen serieuze tegenstand meer gehad.

Het Spaanse Sevilla kwam mede daardoor in de eerste wedstrijd van de achtste finales in het winterse Moskou niet echt in de problemen: 1-1.

Bij CSKA Moskou maakte Keisuke Honda zijn officiële debuut. De Japanse middenvelder stapte tijdens de winterstop voor vele miljoenen euro's over van VVV-Venlo.

Hij begon zeker niet slecht aan zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Honda speelde zich voor de rust een paar keer knap vrij voor het Spaanse doel, maar zijn afrondende schot was steeds niet zuiver genoeg.

Harde veld

Sevilla, dat door enkele blessures behoorlijk verzwakt was, bleef op het harde veld van het Loesjniki-stadion goed op de been. De Spaanse ploeg nam in de 26e minuut zelfs een voorsprong. Alvaro Negredo scoorde uit een scherpe voorzet van Jesus Havas, 0-1.

Afgezien van een opleving bij Honda, die in kansrijke positie voorlangs kopte, was CSKA na de rust aanvallend opnieuw tamelijk machteloos. Dankzij Mark Gonzalez kwam de thuisploeg na ruim een uur toch op gelijke hoogte. Hij knalde van ruim twintig meter meesterlijk raak, 1-1.

Slotfase

In de slotfase werd Honda gewisseld, kort nadat hij de gele kaart had gekregen. Ploeggenoot Necid miste daarna nog de mooiste kans van de wedstrijd op de onverdiende zege.