AMSTERDAM - Andreas Müller sluit uit dat hij de nieuwe technische manager van PSV wordt. De 47-jarige Duitser wordt net als Peter Bosz genoemd als alternatief voor Marcel Brands.

Brands heeft zijn huidige werkgever AZ beloofd pas om zich heen gaat kijken als het toekomstperspectief in Alkmaar hem niet bevalt. Het is de vraag of PSV daarop wil wachten.

Müller haalde in 2008 de huidige PSV-trainer Fred Rutten naar Schalke 04. Vlak voordat de Nederlander vorig jaar zijn biezen moest pakken in Gelsenkirchen, stuurde de Duitse subtopper manager Müller de laan uit.

Taalbarrière

Een nieuwe werkrelatie tussen Müller en Rutten komt er voorlopig niet, vertelt de Duitser in Bild. ''Klasse, dat Fred aan mij denkt. Maar de Nederlandse taal vormt een barrière, daarom sluit ik een betrekking op korte termijn in Eindhoven uit.''

Müller oefent momenteel geen functie uit in de voetballerij.

PSV is er veel aan gelegen om voor 1 april een technisch manager te benoemen. Op die dag begint de nieuwe algemeen directeur Tiny Sanders aan zijn werkzaamheden in Eindhoven en hij wil dat het liefst met een compleet team doen.